In het verleden hebben wij aan een aantal restauraties in kerken of musea meegewerkt. Sommige restauraties waren als totaalproject in atelierverband met de academie in Antwerpen, andere hebben wij persoonlijk of met ons drie afgewerkt. Hieronder enkele voorbeelden:

Dit is in O.-L.-Vrouw Kathedraal het St.-Barbara altaar. Hier moest schimmelvorming worden onderzocht en voornamelijk het reinigen van ornamenten en lijst.
Links zie je het schilderij en rechts een stuk van de lijst die reeds gereinigd is.


Dit is in O.-L.-Vrouw Kathedraal het St.-Jozefaltaar. Wegens de grootte van het werk was dit een atelierproject.
Veel van de vergulding en grondering was losgekomen en schilfers moesten gefixeerd worden. Het ganse altaar was ook sterk vervuild en moest gereinigd worden.
Op de rechter foto zie je een stuk vergulding dat gereinigd is.


Klik op een foto en vervolgens in de foto op de linker of rechter pijl. Om terug te keren klik op X.

St.-Jozefaltaar Kathedraal Antwerpen


Beeld van het H.-Hart van Christus in de Sint-Amanduskerk. Het beeld werd eerst behandeld tegen houtworm door de firma IPARC met de Thermo Lignum behandeling. Verder was het sterk vervuild en er moesten ook veel schilfers worden gefixeerd. Enkele lacunes waren waar te nemen en er waren ook enkele barsten en aan de rechter hand zat een losse vinger. Aan het houten voetstuk waren ook barsten. Alle restauratiehandelingen werden in situ uitgevoerd.


Dit beeld van de H. Dymphna uit de Sint Amanduskerk van Antwerpen was sterk vervuild en verdonkerd door het aanwezige oppervlaktevuil. Er waren enkele beschadigingen in de polychromie en in de vergulde delen. De kleding was bijna volledig overschilderd, dit was duidelijk te zien aan de gouden sterren op het blauwe kleed.
Links vóór restauratie, rechts na restauratie.


Dit is het medaillon van de zondagsschool uit de Onze Lieve Vrouwekathedraal van Antwerpen. Het medaillon had nooit eerder een conservatie- of restauratiebehandeling ondergaan. Het beeld was sterk vervuild en verdonkerd door het aanwezige oppervlaktevuil. Er waren diverse beschadigingen, zowel in de grondering als in de vergulding. Op enkele plaatsen was de drager beschadigd of zelfs verdwenen.


Het beeld was sterk vervuild en verdonkerd door het aanwezige oppervlaktevuil. Er waren enkele beschadigingen in de polychromie. Het beeld was op meerdere plaatsen overschilderd tijdens een eerdere restauratie, dit was zeer goed zichtbaar in de hals en op het aangezicht van de Heilige Antonius.
Het was vanzelfsprekend dat het beeld verder zou aftakelen als er niet werd ingegrepen.


Volg ons op Facebook en Instagram